A Filmhét kísérőprogramjai a MOM Parkban

A Filmhét alatt a közönség a filmes világ kulisszái mögé is bepillanthat csütörtöktől vasárnapig 16 és 20 óra között. Lesz Maszkmester stúdió, Szinkron stúdió, Virtuális 3D stúdió és Animációs stúdió is.

Csütörtökön a Maszkmester stúdióban egy maszkmester segítségével az érdeklődők híres filmszereplővé alakulhatnak. Bepillantást nyerhetnek egy profi maszkmester munkájába, egy-egy nagy átalakulás rejtelmeibe, sőt, maguk is kipróbálhatják a maszkkészítést.

Pénteken egy Animációs stúdió működését leshetik meg a filmbarátok, sőt, maguk is beállhatnak egy-egy 2D-s vagy 3D-s animációs jelenet megrajzolásába.

Szombaton egy Szinkron stúdió települ ki a Filmhétre, ahol a közönség belekóstolhat a szinkronkészítők, hangmérnökök életébe, illetve szinkronszínészként is megmérettethetik magukat, s miután lezajlik egy jelenet, visszanézhetik, illetve hallgathatják saját produkciójukat.

Vasárnap Virtuális 3D stúdió „épül fel”, ahol a vendégek green box (zöld háttér) elé állva izgalmas filmek szereplőiként láthatják magukat. Az így felvett jeleneteket rögzítik és egy weboldalon elérhetővé teszik a közönség számára.