Hétvégi pódiumbeszélgetések a Filmhéten

A szombati napon hét film alkotói is betekintést engednek gondolataikba a MOM Park mozi előterében felállított pódiumon, többek között itt lesz Szász János, aki A nagy füzetről mesél. Vasárnap két tévéfilm és egy mozifilm alkotói osztják meg a közönséggel tapasztalataikat,  a Földindulás című tévéfilmet Bordán Irén, Koncz Gábor, Pozsgai Zsolt és Belénessy Csaba is elkíséri.

A 15:30-as vetítést követően Mattyasovszky Zsolnay Bálint rendező és Maruszki Balázs forgatókönyvíró mesél A rajzoló című tévéfilmjükről. Egy órával később Mosonyi Szabolcs lép a pódiumra, aki a Vad szigetköz, az Endemica Hungarica és a Csendes gyarmatosítók című ismeretterjesztő filmjeinek forgatásáról is beszél.

Rácz Erzsébet forgatókönyvíró-társíró, Csákányi Eszter színésznő a Szülőföld, szex és más kellemetlenségek című nagyjátékfilm kulisszatitkairól számol majd be 18:10-től, közvetlen utánuk pedig Novák Erik, a Fekete leves rendezője lép fel a pódiumra.

A dokumentumfilmeseket szombaton Varga Ágota képviseli, akit A tartótiszt című filmje után, 19:30-tól faggathatnak a nézők. A napot pedig nem kisebb alkotással, mint A nagy füzettel zárhatjuk, amelyet Szász János rendező, Molnár Piroska színésznő és Gyémánt Laci az egyik kisfiút megformáló szereplő kíséri el.

Vasárnap kora délután, Vitézy László lép a pódiumra, aki 14:50-től kezdődő tévéfilmjét, a Pillangót kíséri majd el.

A húszas-harmincas évek Magyarországán játszódó, az “angyalcsinálás” problémáját körüljáró Földindulás című tévéfilmet négyen is elkísérik majd. A film rendezője, Pozsgai Zsolt, Bordán Irén színésznő, Koncz Gábor színész és Belénessy Csaba producer 17:40-kor látható a pódiumon. 

A filmhét utolsó pódiumbeszélgetésén szintén négyen lesznek a színpadon. Herczeg Attila rendező, Csurgó Csaba forgatókönyvíró, Simon Kornél és Lengyel Tamás színészek a Megdönteni Hajnal Tímeát vetítése után osztják majd meg gondolataikat a nézőkkel.