III. Magyar Forgatókönyv Börze a Filmhéten

Egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdetett a Filmalap, amelyre összesen 215 pályázati anyag érkezett. A kiválasztott 8 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának.

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdetett a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára.

A szeptember 18-i határidőre összesen 215 pályamunka érkezett.

A kiválasztott 8 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek, producereknek és az érdeklődőknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőzően prezentációs felkészítésben részesülnek.

A beválogatott filmötletek a következők:
- Baráth Katalin - Kedves jegyespár!
- Bolyki György - Dr. Bubó
- Bökös Borbála - Szökés Nagyváradról
- Kolozsi László - Hanna
- Sallai Ervin - Pult Fiction
- Szabó Róbert Csaba - A Pusztai banda
- Szélesi Sándor - Vacsora 7 személyre
- Villányi Dániel - Kell egy csapat

A pitch fórumon szakmai zsűri választja ki a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap fejlesztési rendszerében, szakmai és anyagi támogatásával dolgozzák ki.

A pályázaton kizárólag olyan filmtervek vehettek részt, amelyekkel alkotójuk korábban még nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázaton való részvételnek nem volt feltétele a filmes szakmai előélet, így pályakezdők és amatőrök is benyújthatták filmötletüket.

A szervezők által felkért szakmai zsűri – Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer (Délibáb) és Zomborácz Virág forgatókönyvíró-rendező (Utóélet) – azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt.