Filmadatlap

A győztes

Játékidő: 21 perc
Szinopszis

Az úszómester zárja az uszodát. Végigsétál a zuhanyzókon, elzárja a csapokat, felmos.
A medencetérben feltekeri a sávokat elválasztó műanyag bóják füzérét, majd lekapcsolja a lámpát. Szomorú tekintete a víztükröt kémleli, az úszómester arcára is sötétség borul. Az előcsarnokban kulccsal bezárja az ajtót és ráfordítja a zárva táblát. Visszaballag a pénztáros fülkébe és bekapcsolja a tv-t.
Ekkora már sötétség honol az uszodában, csak a hold és a tv halvány színes fénye kelt kísérteties hatást. A férfi a pult alól egy kis díszes fa dobozból egy régi verseny úszószemüveget és egy úszónadrágot vesz elő.
Az öreg áll a rajtkövön. Felpillant a holdra és mikor a kép visszatér rá, 40 évvel fiatalabb. A hangosbemondóból ekkor felhangzik a kommentátor hangja. Magyarul zeng az uszoda mintha újra ott lennénk a rádió vagy a televízió előtt.
Az úszó a rajtpisztoly dörrenésére a vízbe veti magát. Úszni kezd teljes erejéből. A már korábbi gyorsmontázs köszön vissza. Eszményi hatás ahogy hasítja a vizet. Egyik pillanatban a fiatal kori énjét látjuk, de a következő karcsapásnál az időset. A fiatalkori tempója Johnny Weiss Müller, az idősebb egy tengeri teknősre emlékeztet. A fel felbukkanó fiatalabb én alatt az uszodai közvetítés nyelve oroszra vált. A képen elképesztő szögekben és formában látjuk a fiatal és öreg úszó morfózisait. A besütő holdvilág egy korábbi dimenziót kelt életre, ezt a film próbálja képi eszközökkel követni. Az úszó tulajdon képen magával próbál versenyre kelni.

Mikor játsszák?

2014-10-17 19:00 - Terem 5
2014-10-18 10:00 - Terem 2

Melyik blokkban?

KJ 02

Online jegyvásárlás

Rendező
Géczy Dávid
Szereplők
Lukáts Andor, Kamarás Iván, Földes Eszter, Szemző Simon, Racsek Tamás
Producer
Janovics Zoltán,Skrabski Fruzsina
Forgatókönyv
Géczy Dávid,Laska Pál
Operatőr
Farkas Dániel
Vágó
Lecza Attila
Zeneszerző
Vojnits Márton
Támogató
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa

Képek letöltése: